Praktyczna interpretacja wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000:2018 (szkolenie warsztatowe)
Zakres szkolenia
- Zasady FSMS.
- Podejście procesowe.
- Podejście oparte na ryzyku.
- Zakres stosowania normy.
- Terminy i definicje.
- Wymagania normy.
Cel szkolenia
- Zapoznanie z wymaganiami normy.
- Przedstawienie głównych różnic pomiędzy normą.
- ISO 22000:2005 a nową normą ISO 22000:2018.
- Wykorzystanie „podejścia opartego na ryzyku” w procesach zarządzania systemem FSMS.
- Bardziej skuteczne wykorzystanie systemu FSMS do osiągania celów biznesowych firmy oraz produkcji bezpiecznej pod względem zdrowotnym żywności.
Forma szkolenia
Wykład, warsztaty, dyskusja.
Do kogo adresowana jest oferta
Szkolenie jest adresowane dla osób uczestniczących w planowaniu, wdrożeniu, utrzymywaniu i nadzorowaniu systemu a także dla auditorów FSMS zgodnie z ISO 22000:2018.
Korzyści dla uczestnika lub organizacji
- Zapoznanie się z wymaganiami normy ISO 22000:2018.
- Możliwość łatwiejszego zintegrowania systemu FSMS z innymi systemami wg norm ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015.
- Uproszczona dokumentacja systemu.
- Efektywniejsze wykorzystanie systemu FSMS do osiągania celów biznesowych firmy oraz produkcji bezpiecznej żywności i pasz.
- Łatwiejsze zarządzanie auditami wewnętrznymi w organizacji.
Program szkolenia
Masz pytania? Napisz do nas:
Dowiedz się więcej o interesujących Cię szkoleniach, zgłoś propozycję nowego tematu szkolenia lub poproś o indywidualną ofertę.